Henrik Chresten Pedersen

Henrik Chresten Pedersen

Seniorforsker

DTU FOTONIK
Institut for Fotonik

Diode Lasers and LED Systems
FTNK SOURCES DIODE

Danmarks Tekniske Universitet

Frederiksborgvej 399

Bygning 130, rum 165

4000 Roskilde

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2018
Foto: Robert Anders
21 JUN

Ny type stadionlys reducerer lysforurening og naboklager

Flere kommuner kæmper med naboklager over gener fra lys på sportspladser. Nu har en DTU-forsker opfundet en linse, som løser problemet og halverer strømforbruget.

Energieffektivisering Lyskilder Optik
2016
Photo: DTU
04 APR

Mobil service til gadelamperne

Gadelamper med LED skal tjekkes og justeres, da deres lysstyrke falder med tiden. DTU-forskere har udviklet en smart metode til servicearbejdet.

Lyskilder Sensorer
2015
Foto: Colourbox
07 APR

Fremtidens touchskærme virker også under vand

Det startede med et komfur, der ikke kunne bruges med våde fingre, og endte med en touchskærm, der både virker under vand og er ti gange billigere end normalt.

Lyskilder Lasere Sensorer
2013
Billedtekst: WaveTouch Prototype Prototypen på WaveTouch-skærmen, der viser den nye banebrydende optiske styring. Skærme baseret på denne teknologi er billigere at fremstille og på en række punkter smartere end skærmene man kender fra nutidens Smartphones og tablets (foto: Carsten Broder Hansen)
29 NOV

Morgendagens skærm er optisk

WaveTouch er en DTU-udviklet skærm styret af optisk teknologi. Denne skærmtype er billigere at producere og er på flere punkter bedre end de skærme vi kender fra Smartphones og tablets. Med et indskud på 17 mio. kr. og avanceret produktionsudstyr fra en kinesisk virksomhed i ryggen er fremtidens skærm...

Fysik
Den nye skærmteknologi, 'WaveTouch', er baseret på, at brugerens finger afbryder en lysstråle. Et kamera aflæser præcis, hvor afbrydelsen er sket. Foto: Carsten Broder Hansen
29 NOV

Morgendagens skærm er optisk

’WaveTouch’ er navnet på en ny type touchskærm baseret på optisk teknologi. Skærmen er bedre og billigere end de skærme, vi kender. Skærmen er udviklet på DTU og er nu klar til et indtog på verdensmarkedet.

Optik Lasere Fysik