DTU maj 2020. Foto: Bax Lindhardt.

38 millioner til kreative forskningsidéer

Tuesday 09 Jun 20

Contact

Kristoffer Haldrup
Senior Researcher
DTU Physics
+45 22 98 37 20

Contact

Emil Boye Kromann
Groupleader, Associate Professor
DTU Health Tech
+45 23 37 22 38

Contact

Kirstine Berg-Sørensen
Associate Professor
DTU Health Tech
+45 22 27 58 68
Novo Nordisk Fonden har afsat knap 300 mio. kr. til at støtte vilde og kreative forskningsidéer inden for naturvidenskab og teknisk videnskab. Tre DTU-projekter modtager støtte.

I forbindelse med Novo Nordisk Fondens NERD-program -  det står for New Exploratory Research and Discovery – har tre DTU-forskere modtaget bevillinger på mellem 12 og 13 mio. kr.

Det overordnede mål med NERD er at støtte original grundforskning inden for naturvidenskab og teknisk videnskab, herunder – men ikke begrænset til – fysik, kemi, matematik og datalogi.

Kristoffer Haldrup fra DTU Fysik modtager 12,5 mio. kr. til sin forskning i nyudviklede røntgenmetoder, som kan lukke huller i vores viden om, hvordan vand deltager i og styrer kemiske reaktioner. Det er især i beskrivelsen af vands strukturelle rolle i kemiske reaktioner på det fundamentale, molekylære niveau, hvor viden på området mangler.

Læs mere om projektet hos DTU Fysik.

Emil Boye Kromann fra DTU Sundhedsteknologi modtager 13 mio. kr. til sin forskning i optisk mikroskopi, som kan føre til billeddannelse af hurtige processer i komplekse biologiske prøver, for eksempel organ-on-a-chip-systemer.

Kirstine Berg-Sørensen fra DTU Sundhedsteknologi modtager 12,5 mio. kr. til sin forskning i at udnytte kvanteteknologi til, bl.a. ved hjælp af diamantsensorer i levende celler, at lære mere om de fysiske egenskaber ved vores immuncellers evne til at absorbere og gøre fremmedlegemer ufarlige.

Læs mere om disse to projekter hos DTU Sundhedsteknologi.

News and filters

Get updated on news that match your filter.