DTU-lektor tildeles Elektroprisen 2017

fredag 01 dec 17
|

Kontakt

Kresten Yvind
Lektor, Gruppeleder
DTU Fotonik
45 25 63 66

Elektroprisen

Elektroprisen er en årlig hæderspris, som Elektrofondet uddeler til en person, med en lovende indsats inden for det elektrotekniske/elektroniske fagområde, vist ved fremragende teknisk-videnskabeligt arbejde, på højt fagligt niveau gennem nogle år og tilknyttet dansk forskning eller industri. 

Pressemeddelelse fra Ingeniørforeningen, IDA

Civilingeniør og lektor på DTU, Kresten Yvind, er dette års modtager af Elektroprisen, som netop er uddelt af Elektrofondet i Ingeniørforeningen, IDA.

Kresten Yvind er 43 år og ph.d. fra 2003. Siden 2008 har han været en meget aktiv og dynamisk leder af forskningsgruppen ”Nano-photonic Devices” på DTU Fotonik, hvor han i samarbejde med DTU Danchip har opbygget en internationalt førende facilitet til fabrikation af opto-elektroniske komponenter og avancerede halvlederkomponenter til optisk kommunikation.

Også når det gælder det videnskabelige arbejde er aktivitetsniveauet højt hos årets prismodtager. Kresten Yvinds forskning har resulteret i en omfattende videnskabelig produktion med 107 videnskabelige publikationer og 169 konferencebidrag.  Alene i 2017 er det blevet til 4 publikationer i anerkendte tidsskrifter og 6 (peer reviewed) konferencebidrag. Derudover holder Kresten Yvind 5 patenter.

I motiveringen fremhæves Kresten Yvinds klare ingeniørmæssige tilgang til sit forskningsområde, hvor det arbejdsmæssige fokus i høj grad handler om den praktiske anvendelse af teknologier og komponenter. Apropos anvendelse, så har Kresten Yvinds komponenter været anvendt i adskillige rekordforsøg, hvor DTU Fotonik har markeret sig som indehaver af verdensrekorden i højhastigheds optisk kommunikation.

”Kresten Yvinds indsats ventes at få stor betydning for Danmarks fremtidige industrielle og forskningsmæssige stade inden for fotonik og optisk kommunikation,” lyder det sammenfattende om baggrunden for valget af årets Elektroprismodtager.